ECD

Een veilig en makkelijk dossier voor al jouw cliënten. 

Vanaf 1 juli 2020 is iedere zorgaanbieder, dus ook ZZP’er wettelijk verplicht om zijn/haar cliënten digitaal toegang te kunnen geven tot informatie uit zijn of haar cliëntendossier (wet Wabvpz)

Naast het recht op digitale toegang, heeft een cliënt ook recht om kosteloos een afschrift van het eigen dossier aan jou als zorgaanbieder te vragen en moet je in staat zijn een overzicht te geven wie op welke datum het dossier ingekeken heeft en wie welke informatie heeft aangemaakt dan wel toegevoegd aan het dossier.

ZZP Ondersteuning Nederland bied je een online, laagdrempelig cliëntendossier aan.

Je kunt bij ons via de module ECD toegang tot Nedap afnemen waarin je via ONS® elektronische cliëntendossiers kan aanmaken. Je kunt cliënt of mantelzorger ook toegang geven via Caren Zorgt. Het eenmalig inrichten van de omgeving is €125 excl. btw. De toegang tot deze omgeving is in principe gratis en per cliëntendossier betaal je €21 excl. btw per maand. Indien je geen clienten hebt betaal je €5 excl. btw per maand.

Met ONS® kun je op gemakkelijke wijze zorg vastleggen, plannen, rapporteren en zorgplannen opstellen. Een veilige oplossing waarmee eenvoudig gewerkt kan worden en ook nog eens tijd- en plaats onafhankelijk.

 

Wanneer je als zorgverlener eigen cliënten in zorg hebt, of dat nu via PGB is, of vanuit de ZVW, WLz of WMO, het is belangrijk om een goed cliëntdossier te hebben.

De eisen zijn natuurlijk:

  • Betaalbaar
  • Digitaal
  • Volgens de laatste wettelijke eisen
  • Makkelijk in gebruik
  • Een app op je telefoon om snel informatie op te kunnen zoeken en makkelijk te kunnen rapporteren
  • Beveiligd
  • AVG proof
  • Alles klaar voor handmatige declaratie of declaratie via Vecozo (wordt ingeregeld door Bij Ons Advies, tegen hun geldende uurtarief)

Door voor een goed ECD te kiezen kan je aantonen dat je continue werkt aan je kwaliteit van zorg en aan de risico’s voor de zorgvrager.
Ook voor indicerend verpleegkundigen kan een ECD werk en tijd schelen. Bij ons betaal je alleen de maand dat de cliënt in zorg komt; als de cliënt inactief is, heb je er geen kosten aan. ZZP’ers die meerdere cliënten actief zorg verlenen, betalen per actieve cliënt.

Neem dus gerust eens contact met ons op om te zien hoe wij dit ingeregeld hebben en om te bespreken wat de mogelijkheden voor jou als ZZP’er zijn. Want het belangrijkste blijft toch, zorg kunnen verlenen op jouw manier.