Goed verzekerd

Goed verzekerd
€ 45,- per maand (maximaal) via onze tussenpersoon

Helaas merken we dat er nogal wat tussenpersonen zijn die stunten met goedkope verzekeringen voor ZZP’ers in de zorg.
De vraag hierbij is, wat heb je nu daadwerkelijk verzekerd? Wat staat er in die hele kleine lettertjes in de polisvoorwaarden?

We hebben met diverse ZZP’ers gesproken en het bleek dat zij lang niet altijd op de hoogte waren van de kleine lettertjes in hun polisvoorwaarden.
Daarom zijn we zelf polisvoorwaarden gaan vergelijken, hebben veelvuldig overleg gehad met experts en onze tussenpersoon is zelfs tot het ministerie van VWS gegaan.
We leerden dat we ons als ZZP’er moeten verzekeren, maar voor welk bedrag dat wordt nergens genoemd. Voor het KIWA keurmerk moeten we een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben, maar zelfs KIWA kijkt niet naar wat deze verzekering dekt.
Zo kwamen we erachter dat beroepsaansprakelijkheid verzekeringen aangeboden werden die uitsluitingen hadden voor menselijke fouten, of menselijke fouten wel gedekt maar voor een laag bedrag of zelfs helemaal geen beroepsaansprakelijkheid waren, maar een bedrijfsaansprakelijkheid.

Weet jij zeker dat je goed verzekerd bent?

ZON zou ZON niet zijn als we niet op zoek waren gegaan naar hoe dit nu precies zit en wat dan een goede maar betaalbare verzekering is.

Als ZZP-er in de zorg loop je enkele bijzondere risico’s op schade. Die wil je uiteraard goed afgedekt hebben met de juiste verzekering.
Schade aan materiële zaken en letselschade aan personen kun je verzekeren met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Let daarbij goed op, dat je het juiste beroep verzekert.

Schade aan het vermogen van je cliënt is niet verzekerd op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar wel op een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Let goed op, want soms wordt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zomaar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering genoemd, terwijl deze geen vermogensschade dekt. Dat zie je alleen als je de kleine lettertjes leest in de polisvoorwaarden.
Wat is nu schade aan het vermogen van je cliënt? Denk dan bijvoorbeeld aan een beroepsfout, waardoor een kostwinner van het gezin een jaar lang niet kan werken. Die moet dan interen op zijn vermogen, om toch te kunnen leven. Of door een beroepsfout moet jouw cliënt extra medicijnen, verzorgings- of hulpmiddelen aanschaffen die wellicht niet vergoed worden door zijn zorgverzekering.

Opzicht schade is ook een bijzondere. Als je zaken onder je hebt, die niet van jou zijn, maar je gebruikt ze alleen maar, dan is schade daaraan niet gedekt. Denk aan bijvoorbeeld medische apparatuur die bij een cliënt staat opgesteld. Als je die beschadigd omdat je die verkeerd instelt, dan is dat niet zomaar verzekerd. Bij ons is dit verzekerd tot een bedrag van €50.000,- per schadeclaim, maximaal €100.000,- per jaar.

Je bent natuurlijk goed opgeleid, je doet je werk goed en zorgvuldig, dus de kans op schade is klein. Maar een schade in de zorg kan wel een hele grote schade zijn. En als je niet goed verzekerd bent als ZZP-er, dan kun je ook nog eens in privé aansprakelijk gesteld worden.
Dek dus deze drie aansprakelijkheidsrisico’s, schade aan zaken, letsel en vermogen, goed af, met onze gecombineerde bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering specifiek voor ZZP-ers in de zorg. 
(Michel Hassefras, Hassefras B.V. juni 2018)

Via Hassefras hebben we daarom nu een compleet verzekeringspakket voor ZZP’ers in de zorg die werken als helpende, verzorgende, verpleegkundige of begeleider , die afgesloten kan worden bij de Goudse:

  • Beroepsaansprakelijkheid (incl. vermogensschade verzekerd tot € 1.250.000)
  • Bedrijfsaansprakelijkheid
  • Rechtsbijstandverzekering zakelijk
  • Een eigen risico van € 125,-

Dit pakket kan bij onze tussenpersoon afgesloten worden en wordt geincasseerd door de Goudse (niet door ZON) voor minder dan € 45,- per maand.

Dus niet alleen betaalbaar maar ook goed verzekerd.

 

Powered by: