Wet- & regelgeving eindelijk verder aangevuld

De module wet- en regelgeving is eindelijk compleet:
Er zit nu ook een zorgdossier in welke je zelf kan invullen en printen als je nog met een zorgdossier op papier werkt.
Je vind nu allerlei checklisten en protocollen (zowel op proces als zorginhoudelijk) om je kwaliteit hoog te houden.
Checklisten om te helpen met AVG Wkkgz.

HKZ Keurmerk voor ZZP’ers

Vanaf 1 januari kan je het HKZ keurmerk laten auditen.

Er wordt al een aantal jaar hard gewerkt aan een uniform keurmerk voor de zorg. Vanaf 1 januari wordt dit afgegeven aan verpleegkundigen en (kraam)verzorgenden. Hiermee kan je aantonen dat je de wet- en regelgeving voldoet. Kort samengevat: Je laat hiermee zien dat je werkt volgens de ondernemerscriteria van de belastingdienst én volgens de Wkkgz.
Zodra het mogelijk is het HKZ keurmerk aan te vragen gaan wij natuurlijk informatie én ondersteuning bieden voor de voorbereiding en de audit aan onze aangesloten ZZP’ers.

Hieronder de infographic:

Via Facebook kwamen we in contact met verpleegkundige Ellen

Zij was op zoek naar een boekhouder of accountant die haar administratie na kon kijken voor de BIG herregistratie. Laten wij nu een hele goede fiscalist hebben! Terwijl onze fiscalist op onze kosten voor haar de controle van haar administratie deed zodat Ellen haar herregistratie bewijslast in kan leveren heeft Ellen voor ons een blog geschreven en ons nuttige feedback gegeven op onze website en diensten.

Heel leuk zo’n samenwerking waarbij we met gesloten beurs iets voor elkaar mogen betekenen.

Lees meer over verpleegkundige Ellen hier

AVB, BAV, rechtsbijstand. Wanneer ben ik nu goed verzekerd?

Wij mogen via onze tussenpersoon (Hassefras) een op maat gesneden verzekering aanbieden voor ZZP’ers in de zorg (zowel thuiszorg als intramuraal werkend als zelfstandige).
Wij merken dat veel ZZP’ers denken een BAV af te sluiten maar in de polisvoorwaarden blijkt het dan een AVB. Daarnaast zit in de combi polis die Hassefras aanbiedt ook een zakelijke rechtsbijstand.

Vandaag kwam dit artikel onder onze aandacht, waarin blijkt dat veel meer zelfstandigen door de bomen het bos niet meer zien.