Een diploma voor een beroepsopleiding behalen én ZZP’er zijn? Dat kan!

Een vraag die wij veel horen is “Hoe kan ik als ZZP’er een opleiding doen?”
Veel gehoorde argumenten zijn dat opdrachtgevers niet mee willen werken aan een opleidingsplaats voor jou als ZZP, dat er geen begeleiding beschikbaar is voor ZZP’ers, dat je verplicht stage moet lopen waardoor je geen inkomsten meer hebt of dat er bij niveau 2 routes niet tot niveau 3 IG opgeleid kan worden. Wij organiseren beroepsopleidingen voor ZZP’ers. Opleidingen met erkend diploma tot Verzorgende IG (VIG) MBO-Verpleegkundige (MBO-V) en HBO-Verpleegkundige (HBO-V) in een flexibel en persoonlijk leertraject.

Sinds augustus 2018 houden wij ons met dit onderwerp bezig en hebben we ZZP’ers begeleidt bij opleidingen en stages, zowel intern als extern.

Al deze ervaring heeft er toe geleid dat we in november 2021 zijn gestart met een persoonlijk en individueel leertraject voor ZZP’ers in de zorg, welke leidt tot een erkend diploma.

Samen met Academie Werkend Leren bieden we jullie een traject aan, waarbij het uitgangspunt “leren op de vloer” is. Dus geen volle dagen in de schoolbanken, maar zoveel mogelijk leren terwijl je werkt bij je opdrachtgevers. Bij aanvang van het leertraject wordt geïnventariseerd welke competenties je reeds hebt door eerdere opleidingen, cursussen of werkervaring en hoe je dit aan kan tonen in je portfolio, zodat je geen competenties hoeft te gaan leren die je reeds bezit. Hierdoor kan de opleiding ook relatief snel afgerond worden (In principe 12 maanden, maar indien nodig kan je flexibel per 3 maanden verlengen).

Daar waar je geen praktijkbegeleider bij je opdrachtgever kan organiseren, ondersteund ZZP Ondersteuning Nederland jou hierbij.

Individueel wordt er gekeken hoe jij je ontwikkeling invulling geeft en je competenties aan gaat tonen in een te ontwikkelen portfolio. Hierbij krijg je ondersteuning van een leer regisseur die met jou de bewijzen voor dit portfolio verzameld zodat je eind van het traject met een gedegen portfolio voor de examencommissie aan kan tonen alle competenties voor je nieuwe diploma in huis te hebben.

Voorwaarden hierbij zijn:
– Jouw inzet voor het behalen en aantonen van de competenties binnen je opdrachten
– Bereidheid tot het investeren van tijd
– Bereidheid tot het investeren van geld

Wat biedt ZZP Ondersteuning Nederland?
– Begeleiding bij je leerproces, zowel praktisch als procesmatig
– Daar waar nodig stage lopen of handelingen doen bij een erkend leerbedrijf
– Een erkend diploma na succesvol afronden van je opleiding voor Verzorgende IG, MBO-V of HBO-V

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op ons via de mail