Indicatiestelling

Onafhankelijke indicatiestelling

Ervaren HBO-verpleegkundigen

Second opinion beschikbaar

Titel

Bij ZZP Ondersteuning Nederland helpen we jou graag met de essentiële indicatiestelling voor extramurale ZVW zorg.

Of je nu als ZZP'er met een thuiszorg werkt, individueel of in groepsverband, of een zorgorganisatie bent zonder toegang tot een HBO-verpleegkundige, wij zijn er om te ondersteunen. Ook particulieren die een PGB-indicatie nodig hebben, kunnen op onze expertise vertrouwen.

Naast indicatiestellingen voor Zorg in Natura (ZIN) en het Persoonsgebonden Budget (PGB) volgens de Zorgverzekeringswet (ZVW), kunnen we ook zorgplannen opstellen voor de Wlz en je helpen bij CIZ-aanvragen. Samen met jou en je cliënt en, indien aanwezig, mantelzorger doorlopen we deze stappen om te zorgen dat je de benodigde zorg ontvangt.

Belangrijk om te weten

  • Je gaat een overeenkomst aan met ZZP Ondersteuning en niet met de individuele wijkverpleegkundige. Hierdoor kan zij onafhankelijk zijn in haar indicatiestelling: Zij worden door ons betaald, ongeacht hoe groot of klein de indicatie is die gesteld wordt.
  • Onze vaste tarieven zijn inclusief contact met de cliënt, eventueel contact met zorgverleners, het opstellen van het zorgplan en het tekenen van de machtiging door de indiceerder, excl. reiskosten.
    - Het aanleveren van de medische voorgeschiedenis van de huisarts (en specialist indien van toepassing) is de verantwoordelijkheid van de aanvragende ZZP'er dan wel organisatie.
  • Het indienen van de machtigingsaanvraag en het zorgplan, nadat de zorgvrager ondertekend heeft, is de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever en niet van de indiceerder (m.u.v. zorgverzekeraar Menzis).
  • Indien de zorgverzekeraar een enkele aanvullende vraag heeft, pakken we die kosteloos voor je op, indien hier meer dan één uur werk in gaat zitten, berekenen we dit door.
  • Door onze uitgebreide ervaring worden eigenlijk al onze - rechtmatige - indicaties goedgekeurd. Ondanks dit, kunnen wij geen aansprakelijkheid nemen voor indicaties die te laat verstuurd worden, incompleet verstuurd worden of om een andere reden niet ingaan op de startdatum van zorg. Wij zullen natuurlijk wel altijd trachten namens jou te onderhandelen met de zorgverzekeraar om tot een positief besluit te komen.
  • Kosten voor indicatiestelling kunnen conform de polisvoorwaarden gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar van de individuele cliënt, vergoeding is afhankelijk van de basisverzekering die de cliënt heeft en staan los van de kosten die wij in rekening brengen voor de indicatiestelling.

Voordelen van de module

Onafhankelijke Indicatiestelling

Bij ZZP Ondersteuning Nederland zorgen wij ervoor dat jij kunt profiteren van onafhankelijke indicatiestelling, een cruciaal voordeel waar sommige zorgverzekeraars specifiek om vragen. Onze indicerende wijkverpleegkundigen werken onder een overeenkomst met ons, waardoor we objectiviteit en onpartijdigheid waarborgen. Bij ZZP Ondersteuning Nederland streven we ernaar om jou een positieve en persoonlijke ervaring te bieden, waarbij we jou professionele ondersteuning geven voor de zorg die jij nodig hebt.

Zorgvraag-gebaseerde indicatiestelling

Bij ZZP Ondersteuning Nederland baseren wij onze indicaties op de zorgvraag van de individuele cliënt, niet op de (bestaande) zorglevering. Dit is wat ons onderscheidt van andere aanbieders en kan resulteren in een indicatie die lager is dan wat je gewend bent. We streven ernaar om een eerlijke en passende indicatie te bieden die aansluit bij de zorgbehoefte.

Snel en flexibel proces

Bij ons ontvang je de indicatie binnen 10 werkdagen na aanvraag. Bovendien kunnen jou spoedaanvragen ook behandelt worden. We doen ons best om deze aanvragen zo snel mogelijk tussen andere verzoeken in te plannen, indien nodig. Met deze service hoeven jij en jouw patiënten niet onnodig lang te wachten.

Administratieve Ondersteuning

Aanvraag Indicatiestelling

Indicatiestelling keuze

€379,-
€250,-
€459,-
€265,-
€39,-

Benodige informatie

Bedankt voor je aanvraag! We nemen spoedig contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.