Wettelijke vereisten ZZP

Titel

Als zzp'er in de zorg is het van groot belang om te voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. De overheid heeft hiervoor een handige kwaliteitscheck ontwikkeld waarmee je kunt controleren of jouw zorgpraktijk aan deze eisen voldoet. Zo kan de kwaliteit van jouw zorg en bedrijfsvoering worden gecontroleerd door IGJ en kan jouw financiële administratie worden gecontroleerd door de Nederlandse zorgautoriteit.

De wettelijke voorschriften en kwaliteitseisen komen voort uit verschillende wetten, zoals de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz), de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) en de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst. Het is belangrijk dat je deze voorschriften en eisen kent en deze in de praktijk toepast. Zo kun je bij een controle aantonen dat jouw zorgpraktijk aan de eisen voldoet en alles goed geregeld is.

Vul de kwaliteitscheck van de overheid in op www.toetredingzorgaanbieders.nl/kwaliteitscheck en controleer eenvoudig en snel of jouw zorgpraktijk aan de wettelijke kwaliteitseisen voldoet. Elk onderwerp in de kwaliteitscheck is voorzien van extra informatie, die je kunt raadplegen voordat je een vraag beantwoordt. Wanneer je de kwaliteitscheck helemaal doorlopen hebt, ontvang je de resultaten in een downloadbare pdf. Je krijgt een overzicht van waar jouw zorgpraktijk staat op het gebied van kwaliteit, wat er op orde is, wat er nog verbeterd kan worden en wat er nog ontbreekt. Het invullen van de kwaliteitscheck duurt gemiddeld 20 minuten.

Zorg dat je als zzp'er in de zorg voldoet aan de wettelijke kwaliteitseisen en gebruik de kwaliteitscheck van de overheid om te controleren of jouw zorgpraktijk aan alle eisen voldoet.