Inloggen met e-mail

We hebben je zojuist een 6-cijferige inlogcode gestuurd. Controleer je inbox en plak de onderstaande code.
of
Nog geen account? Aanmelden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Nieuwe wet in de maak voor ZZP'ers

Titel

Als zelfstandige in de zorg weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je volledig te richten op het verlenen van zorg aan je cliënten. Het uitvoeren van administratieve taken kan daarbij soms in de weg staan.

Gelukkig biedt ZZP Ondersteuning Nederland een platform waar je altijd terecht kunt voor onbeperkt advies en ondersteuning op het gebied van administratie. Op die manier kun je je volledig richten op wat het belangrijkste is: het verlenen van goede zorg aan je cliënten. Zo geven wij advies over:

13/10/2023
ZZP Ondersteuning Nederland

Het nieuws heeft er de afgelopen weken vol mee gestaan: Het demissionair kabinet wil toch op de valreep nog een aanpassing in het Burgerlijk Wetboek die schijnzelfstandigheid aanpakt.

En dit heeft tot gevolg dat op social media en nieuwsbrieven voor ZZP’ers in de Zorg een hoop hierover geschreven is, dus wij kunnen niet achterblijven.

 

Wat weten we?

- De nieuwe wet ligt nu ter internetconsultatie. Mocht je je mening willen geven kandit via deze link

- De wetswijziging gaat meer kijken naar de daadwerkelijke praktijk dan naar de theorie (de papieren overeenkomsten) waar nu de overeenkomst nog leidend is

- De nieuwe wet moet ingaan per 1 januari 2025. Dus niet a.s. januari zoals veel mensen lijken te denken

- De nieuwe wet is er vooral om kwetsbare groepen die veelal schijnzelfstandig zijn aan te pakken, denk dan aan helpenden die werken voor een uurtarief van bv 19 euro

- De nieuwe wet is onderdeel van een heel pakket aan maatregelen die meer flexibiliteiten (sociale) zekerheid in de arbeidsmarkt moet brengen – zoals de versnelde afbouw van de zelfstandigenaftrek en de afschaffing van de FOR

 We weten dus niet aan welke exacte eisen je straks als ZZP’er in de zorg moet voldoen om als zelfstandige gezien te worden maar ZZP Ondersteuning Nederland gaat haar ZZP’ers zeker ondersteunen om aan te tonen dat zij zelfstandig zijn én blijven en gezien de huidig gepubliceerde teksten ziet ZZP Ondersteuning Nederland niet hoe dit niet mogelijk zou zijn na de invoering van de nieuwe wetgeving.

 Wil je de volledige toelichting lezen vind je hier de Memorie van toelichting bij deconcept regeling

 

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

Wordt lid van ZZP Ondersteuning Nederland

Ga terug naar de nieuwspagina >